НАЈПРОДУКТИВНИЈА ГОДИНА ЗА ПАРЛАМЕНТАРЦЕ, школска 2014/15

> Ученици > Ученички парламент > НАЈПРОДУКТИВНИЈА ГОДИНА ЗА ПАРЛАМЕНТАРЦЕ, школска 2014/15

Парламентарци су и ове школске 2014/15. године показали велику отвореност и спремност за учешће у бројним акцијама.

Две хуманитарне акције, учешће на семинарима, трибинама, организовање излета, су само неке од активности којима се представници ученичког парламента могу похвалити.

Прво полугодиште је увек резервисано за хуманитарне акције. Тако се и ове године УП (ученички парламент) одлучио, не за једну, већ за две такве акције. Прва је била изведена у школи „14. октобар“ у сарадњи са библиотечком секцијом. Уз припремљен музички програм и слатке пакетиће парламентарци су организовали дружење са ученицима ове школе. Ученици су могли да се упознају са радом и специјализованим учионицама и радионицама школе. Утисак је да су њихова отвореност и топлина оно што их највише краси. Ово је био наш допринос њиховом обележавању Дана школе.

Убрзо, пред новогодишње празнике, парламентарци су још једном показали да мисле на најмлађе. Припрема пакетића за децу из „Свратишта“ је још једна хуманитарна акција у овој школској години.

Учешће на семинару „Медијска писменост“ заузима посебно место у активностима УП. Парламентарци су за своје учешће званично похваљени од водитеља семинара, а да су похвале и заслужили доказује и њихово ангажовање у преношењу стечених знања на ученике наше школе. Бројне радионице и предавања које је ученик Срђан Симић припремио, оствариле су свој циљ.

Ништа мање значајно је и учешће на форуму о инклузији. Поново, велико ангажовање ученика Срђана Симића у пројекту „Форумовање о инклузији“ где је представљен рад парламента у конкретним акцијама. Пројекат се састојао у изради презентације кроз коју је представљена хуманитарна акција изведена у школи „14. октобар“ и указивању на значај укључивања младих у пружању подршке деци са инвалидитетом.

Парламентарци су активно учествовали и у промоцији школе.

Као најлепша и најатрактивнија активност је учешће на „Данима Сунца“, где, традиционално већ шесту годину заредом, сви представници парламента настоје да својом транспарентношћу и лепршавошћу привуку пажњу на ову манифестацију. Ове године израђена је и маскота Сунчица, а због добре медијске подршке маскота је била „учесник“ свих телевизијских гостовања.

Овим се не завршава рад парламентараца, јер ће се још једном ове школске године показати на делу. Поводом „недеље математике“ у мају (24.05.), ученици ће узети учешће у пружању подршке и помоћи у раду деци са сметњама у развоју.

координатор Александра Лазовић