Политика приватности

Прикупљање информација

WEB сајт тражи Ваше личне податке само ако самовољно попуните форме на нашем сајту.

Aко посетите наш сајт, наш web провидер аутоматски бележи податке коју укључују IP адресу Вашег рачунара, врсту претраживача, име домена, време посете, адресу web странице с које сте дошли, те све информације о страницама које посетите на нашој web локацији о чему сте били обавештени на свим страницама web сајта. Наш web провидер не бележи Вашу email адресу или било које друге податке, који би се могли искористити за Вашу личну идентификацију.

Ове податке користимо за статистичке анализе о коришћењу наших страница, с циљем да побољшамо квалитет услуге.

Подаци које прикупљамо су следећи:

  • Домен и IP адреса;
  • Врсту browser-а и оперативног система помоћу којег се приступило нашем сајту;
  • Време приступа и дужину посете;
  • Стране које посећујете;
  • Уколико сте посетили наш сајт са неког другог сајта, адресу тог сајта;
  • Уколико нам сами проследите информације.

У којим случајевима бележимо ваше приватне податке:

  • Kонтакт форма (име и презиме, email адреса, наслов поруке, порука)
  • Пријава насиља (име и презиме, email адреса, порука)

Подаци из контакт форме и форме за пријаву насиља се чувају у интерној бази докле год ученик/кандидат не затражи да се подаци из интерне базе избришу.

Политика колачића

Kоришћењем нашег сајта сагласни сте да можемо да сачувамо колачиће и IP адресе и да им приступимо, да користимо друге методе за прикупљање података о коришћењу сајта и побољшамо ваше искуство на мрежи. Ова политика колачића пружа вам јасне и релевантне информације о колачићима које користимо и о разлозима за њихово коришћење.

Ваш пристанак

Тиме што настављате да користите наш web сајт слажете се са тим да можемо да поставимо колачиће на ваш рачунар како бисмо анализирали начин на који користите наш сајт. Молимо вас да пажљиво прочитате ову политику колачића како бисте сазнали детаљне информације о подацима које прикупљамо када користите овај сајт. Уколико не желите да прихватите колачиће у погледу вашег коришћења овог сајта, морате да престанете да га користите.

Шта је колачић?

Kолачићи су мале датотеке које се постављају на ваш рачунар преко web сајтова које посетите или одређених порука е-поште које отворите. Њихова употреба је широко распрострањена како би web сајтови могли правилно да функционишу.

Kолачићи које користимо на web сајту помажу нам да вам обезбедимо боље искуство на мрежи, памте ваше параметре и помажу нам да побољшамо сајт. Тиме што приступате нашем сајту слажете се да се ова политика колачића примењује кад год приступите web сајту, независно од уређаја који користите.

Kоје личне информације прикупљају колачићи?

Уопштено, колачић садржи текстуални низ који садржи информације о прегледачу. За рад није неопходно да колачић препозна одакле сте, он само треба да запамти ваш прегледач.

Да ли могу да повучем свој пристанак?

Након што сте нам дали пристанак у погледу коришћења колачића, на вашем рачунару или уређају биће сачуван колачић који ово подешавање памти за наредни пут. Ово престаје да важи након одређеног времена. Уколико у било којем тренутку желите да повучете свој пристанак, биће потребно да избришете колачиће преко подешавања у интернет претраживачу. За додатне информације о брисању или блокирању колачића посетите aboutcookies.org.

Kако могу да искључим колачиће?

Интернет прегледачи вам омогућавају да промените подешавања у вези са колачићима. У вашем интернет прегледачу дата подешавања се најчешће налазе у менију „Опције” (Options) или „Параметри” (Preferences). Доле наведене везе могу бити од помоћи ако желите боље да разумете подешавања. Или, за додатне информације треба да искористите опцију „Помоћ” (Help) у свом интернет прегледачу.

Kада користимо колачиће?

Kолачићи се користе за прикупљање статистичких података о томе како корисници употребљавају наш сајт. На пример, за добијање увида у то како посетиоци користе web сајт тако да можемо да га побољшамо у смислу његове употребљивости. Kоришћење колачића је неопходно како би наш сајт омогућио најбоље могуће искуство на сајту свакоме ко га посети.

 

Школа на својој веб страници путем линка Вам даје могућност повезивања са другим web страницама, као што је YouTube канал школе, баш као што се те странице могу повезати са нашом.

Ове друге web странице функционишу у складу са њиховим Условима коришћења и Правилима приватности и Школа нема контролу над њиховим садржајима, не поседује њихове податке, нити може да гарантује, или да буде одговорна за било који садржај, рекламу, производе или друге материјале који су доступни на тим веб страницама.

Интернет страница Школе www.etstesla.ni.ac.rs интегрише путем софтверског додатка, прикључка (plug-in) за службене Instagram и Facebook налоге који садрже информације које  нису истовремено садржај сајта и које послују у складу са својим политикама приватности.

За додатна питања о нашој Политици приватности контактирајте нас путем email адресе etstesla@etstesla.ni.ac.rs.