Живот без граница

> Ученици > Конкурси > Живот без граница

Живот без граница је национални пројекат студентске организације АИЕСЕЦ Србија који се ове године организује по други пут. Пројекат, који се бави толеранцијом и активизмом младих, биће реализован од стране осам локалних канцеларија АИЕСЕЦ-а и то у пет градова: Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Ваљеву, у периоду од почетка јула до средине августа. Намењен је средњошколцима који ће у два круга слушати едукације о толеранцији и активизму, а након тога ће заједно са интернационалним студентима и члановима АИЕСЕЦ-а, организовати активности на поменуте теме.

Пројекат ће се реализовати из два дела. Први део пројекта обухватиће 400 делегата из целе Србије који ће присуствовти едукацијама на тему толеранције и међуљудских односа, које ће држати страин студенти. Сваки од страних студента водиће тим делегата из Србије и заједно са њима осмишљавати акције на тему толеранције, које ће затим спровести у свом окружењу.

Други део пројекта обухватиће нових 400 делегата који ће се бавити темама друштвеног окружења и активизма младих. Они ће имати прилику да раде у интернационалном окружењу и суоче се са различитим перспективама. Након едукација о активном учешћу у променама које желе да виде у друштву, делегати ће бити распоређени у тимове и као и прва група, радиће на осмишљавању и реализацији акција на поменуте теме.

Више информација можете сазнати преко фацебоок групе www.facebook.com/groups/zivotbezgranica/

А за учешће на пројекту можете се пријавити на www.podio.com/webforms/4264535/333732