Учешће на међународној конференцији ICEST 2023

> Актуелности > Учешће на међународној конференцији ICEST 2023

Наставници енергетике ЕТШ “Никола Тесла” из Ниша су учествовали на међународној конференцији “Innovative Training and Educations for current and future generations to enable the energy transitions” одржаној на Електронском факултету у Нишу од 29.06. до 01.07.2023. године.

ICEST је отворио Небијша Дончов, декан Електронског факултета, а у име фондације за иновације и развој пројекат је водио Brian Azzopardi. Модератор и организатор скупа је професорка Лидија Коруновић.

Своје радове из области развоја ОИЕ, развоју и моделовању напонских конвертора, изградњи и надзору фарми соларних и ветроелектрана у Србији, тестирању електрана и имплементацији паметних мрежа су излагали експерти са Универзитета из Мадрида, Скопља, Манчестера и компанија New energy Solutions doo, Srbija и RCM Tehnologies Engineering doo, Srbija. Отворена је могућност сарадње са поменутим компанијамаи подршка Електронског факултета из Ниша у циљу ојачања и развоја образовног профила Електротехничар обновљивих извора енергије.