Акција ПРИПАДАМ

> Ученици > Конкурси > Акција ПРИПАДАМ

Право да будем оно што јесам и да се тиме поносим!

Радост дружења без обзира на разлике!

Искреност осећања!

Прихватање без процењивања и осуђивања!

Авантура откривања лепоте у другим и другачијим људима!

Дељење са другима!

Алтернатива која свима доноси задовољство!

Мој избор!

ЦИП – Центар за интерактивну педагогију у оквиру Кампање “Промена почиње у мени” позива заинтересоване, мале и велике: децу, родитеље, васпитаче/ице, учитеље/ице, активисте/активисткиње, као и невладине организације и васпитно-образовне установе да учествују у акцији ПРИПАДАМ.

Циљ нам је да покажемо да се може кад се хоће, тј. да око нас постоје места на којима се свако дете осећа добродошло, вољено и прихваћено без обзира на порекло, друштвени статус, способности које има, језик и боју коже или здравствено стање; да су те тачке среће свуда око нас: у вртићима, школама, продавницама, парку, на улици и игралишту. И да су много важне, јер као што је написао наш познати књижевник Меша Селимовић “Без те тачке, за коју си везан, не би волио ни други свијет, не би имао куд да одеш, јер не би био нигдје.”

Зато Вас позивамо да са фотоапаратом или телефоном кренете у откривање тих тачака, да их фотографишете и пошаљете на е-маил: припадам@ципцентар.орг, са назнаком „За акцију ПРИПАДАМ“. Покажите сликом како инклузија, уважавање различитости и једнака права за свако дете изгледају у свакодневним активностима, како их спроводе деца, одрасли, установе, професионалаци и целокупна заједница.

Уз фотографију приложите и кратак опис ситуације са фотографије, основне контакт податке аутора (име, презиме, установа, вртићка група, разред, е-маил, телефон), као и одобрење да се фотографија по потреби користи у будућности.

Свако ко пошаље фотографију са адекватним садржајем постаће део наше мале интернет заједнице која ће се ангажовати на заговарању стварања инклузивног и фер окружења за сву нашу децу.

Акција траје од 20. фебруара (Светски дан социјалне правде) до 07. марта 2013. године. Послате фотографије ће бити објављене на сајту и Фацебоок профилу ЦИП Центра.

Молимо Вас да фотографије пошаљете у електронској форми (ЈПГ, ГИФ, БМП, ПНГ и др).

Овом приликом Вас позивамо и да посетите сајт www.dobreprice.com, са напоменом „Причајмо добре приче„. Поделите са нама Вашу добру причу, било да сте је замислили или доживели.

За све додатне информације можете нас контактирати на број телефона 011 3223-909 или нам писати на е-маил.