Посета компаније Noark и додела награда

> Актуелности > Посета компаније Noark и додела награда

Чешка компанија je организовала такмичење од 01.9.2023. до 16.01.2024. под називом „НОАРК ИСПУЊАВА СНОВЕ ШКОЛАМА“.

Право учешћа на овом такмичењу су имале све средње електротехничке школе на територији целе Србије кроз један одабрани тим ђака. Предмет такмичења  је била функционална примена производа који су били обезбеђени од стране организатора. Најмање 50% од производа које је послао организатор у такмичарском пакету, морало је бити употребљено и видљиво у понуђеном решењу.

Осим тога учесници су били у обавези да сниме видео материјал у трајању максимално 240 секунди, који требао да садржи основну презентацију решења са описом и демонстрацијом рада.

Награде за прва три места су: за школе поклон 3Д штампач и сваком члану тима поклон ваучер у износу од 10 000 дин у спортској радњи Sportvision.

Одабрани тим ученика чинили су ученици одељења III/8 Дарко Јовановић, Никола Милетић и Дарко Стевановић са образовног профила ЕЛЕКТРИЧАР.  За овај образовни профил постоји огромно интересовање ученика и потреба привреде дуги низ година. Планом и програмом предвиђен је велики број часова практичне наставе, ученици су имали стручна знања и вештине да одговоре на захтеве и услове такмичења. Ученици су уз подршку ментора Костић Марине и Крстић Александра реализовали функционално решење под називом Управљање комором за сушење. Детаљни опис макете у облику видео материјала реализованог решења се налази на линку. Видео материјал је монтирао ученик одељења II/4 Матеја Петровић.

Стручни жири компаније Noark је од пет решења са највише онлајн гласова (наша школа је била на трећем месту) оценио и доделио другу награду тиму наше школе.

Представници чешке компаније Noark су 05. 03. 2024. године посетили нашу школу и уручили награде.

На велико задовољство ученика и ментора, на добитку су и ученици и школа. Наиме школи остаје награда у виду 3D штамача и макета са функционалним решењем, која се може користити у настави и на другим образовниим профилима.

Захваљујемо се компанији NOARK и надамо се успешној сарадњи са Електротехничком  школом „Никола Тесла“ у наредном периоду.