Global Gam Jam 2024

> Ученици > Global Gam Jam 2024

У периоду од 26.01. до 28.01.2024. године, одржан је највећи гејмерски догађај на свету Global Game Jam и на Универзитету Метрополитан у Нишу, поред преко 800 локација широм света, па су и ове године сви љубитељи гејминга на нашим просторима имали могућности да покажу своје знање и креативност на глобалном нивоу.

Тема овогодишњег Globalnog Game Jam-a која је привукла гејмере широм света била је„Make me laugh“. Тема је такмичарима званично откривена током отварања догађаја, а такмичари су имали прилику да својим радом одговоре на ту тему у року од 48 сати. Поред програмера са искуством, на овом такмичењу су учествовали средњошколци и студенти, укупно 21 тим. Такмичари су имали подршку ментора, студената Универзитета Метрополитан са Факултета информационих технологија и Факултета дигиталних уметности.


Стучни жири су чинили представници ИТ и гејминг компанија и декан Факултета информационих технологија: 

• Алекса Милошевић, Компанија Ingsoftware
• Игор Тркуља, Компанија Sozap
• др Немања Здравковић

Ученици одељења III-4, наше школе, Илија Митић и Стефан Анђелковић, освојили су 1. место и вредну награду. Браво! Честитамо!

Честитамо и осталим тимовима који су освојили вредне награде ваучере 1. место – 1.000€, 2. место 700€, 3. место 500€, за студије на Факултету информационих технологија:

  1. Тони Монтана – Илија Митић и Стефан Анђелковић, награда за Best overall game
  2. Кончар коктел клуб – Филип Атанацковић, Никола Добре, Марко Момчиловић и Филип Савић, награда за Best theme
  3. Рођине Гедоре – Стефан Милошевић, Стефан Лукић и Вукашин Павловић, награда за Team Spirit

До следеће године и новог такмичења!